سنسورهای نوری بخشی از سنسورهای مدرن و نوعی دیگر از سنسورهای مجاورتی می باشند که بر اساس ارسال ودریافت نور مدوله شده کار می کنند. نور مدوله شده پالس هایی با فرکانسی مابین ۳۰-۵ kHz می باشد .استفاده از نور مدوله شده سبب بالا رفتن رنج تشخیص سنسور وهمچنین پایین آمدن اثر نور محیط بر روی سنسور می شود,این نورمی تواند در طیف نور مرئی سبز تا نور نا مرئی مادون قرمز باشد .
البته بیشتر در ساخت سنسور های نوری از نور مادون قرمز با طول موج ۸۸۰mmاستفاده می شود,علت این امر تداخل کم نور مادون قرمز با نور محیط و بالا رفتن فاصله سویچینگ سنسور می باشد.بر روی سنسور های نوری یک پتانسیومتر به منظور تنظیم حساسیت سنسور نصب می شود.
سنسور های نوری بر اساس نیمه هادی دارای اهمیت زیادی در زمینه اندازه گیری و تکنولوژی اتوماسیون هستند. با وجود این سنسور های نوری تنها به ندرت برای اندازه گیری خود نور استفاده قرار می گیرند. در عوض آنها عموما به عنوان ابزاری برای اندازه گیری سایر کمیت ها از قبیل موقعیت یا مسیر حرکت به کار برده می شوند. نور نقش محیط انتقال را در بساری از سنسور ها ایفا می کند .
مهم ترین معیار برای استفاده صنعتی این سنسور ها عبارتند از عمومیت سنسور ها ، سادگی کاربرد آنها و سازگاری آنها با دستگاه های میکرو الکترونیک می باشد.
به طور کلی از کاربرد های سنسور های نوری می توان به کنترل سطح مخازن ، تشخیص پارگی ورق ، کنترل انحراف پارچه و کنترل تردد اشاره کرد.
از انواع سنسور های نوری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سنسور های نوری یک طرفه(Diffiuse)
سنسور های نوری رفلکتوری (Retroreflection)
سنسور های نوری دو طرفه (Thru Beam)
شرح کاملی از توضیحات مربوط به هریک از انواع سنسور های نوری در مقالات بعدی ارائه می شود.
برای آشنایی در مورد انواع سنسور های نوری و محصولات روی سنسور نوری کلیک کنید.