پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت تهران مهرماه 1393
بدینوسیله اتوماسیون صنعتی نادین تک از شما عزیزان دعوت می نماید تا
از غرفه شرکت فیوچر اسکای واحد امارات شرکت نادین تک
در نمایشگاه بین المللی صنعت تهران
سالن شماره 40 غرفه 1708
13 تا 16 مهرماه 1394
بازدید نمایید.
با سیستم اتوماسیون صنعتی هوشمند ایرانی
زمین کشاورزی را با یک پیامک سمپاشی و آبیاری کنید!
سرویس: علمی و فناوری - علم و فناوری ایران
کد خبر: 94022715520
یکشنبه 27اردیبهشت 1394 - 11:21
محققان دانشگاه علمی کاربردی، موفق به طراحی و ساخت سیستم اتوماسیون صنعتی هوشمند در سمپاشی و پخش ریزمغذیها در کشاورزی شدند.
محمدجواد لطفاللهی، طراح این سیستم در گفتوگو با خبرنگار فناوری ایسنا منطقه مرکزی، با بیان این که از این سیستم اتوماسیون در غرفه جهاد دانشگاهی واقع در نمایشگاه فناوریهای پیشرفته استان مرکزی رونمایی شده است، اظهار کرد: یکی از مشکلات بخش کشاورزی که کشاورزان با آن درگیر هستند، فرایند سمپاشی و تزریق ریزمغذیها در مزارع زیر کشت محصولات است. از جمله روشهای مورد استفاده در انجام فرایند سمپاشی، بهرهگیری از سمپاشهای کوچک دستی است که کشاورز باید این فرایند را با استفاده از یک کپسول تحت فشار بر روی دوش انجام دهد.
وی افزود: استفاده از سمپاشهای بزرگ یکی دیگر از این روشهاست؛ در این روش با استفاده از یک سمپاش و تراکتور و حرکت بر روی زمین کشاورزی کار سمپاشی انجام میشود.
این محقق با بیان این که امروزه نیاز مبرم محصولات و مزارع کشاورزی به تزریق به موقع سموم دفع آفات نباتی و نیز ریزمغذیها در مراحل سهگانه کاشت، داشت و برداشت میتواند مورد توجه قرار گیرد، افزود: برخی از مشکلات موجود در این امور میتواند شامل از بین رفتن محصولات به دلیل استفاده از روشهای سنتی (استفاده از ادوات سمپاشی سنتی مانند سمپاش کولهای یا تراکتوری)، بازدهی و کیفیت پایین محصولات در اثر عدم توزیع یکنواخت سموم و ریزمغذیها در سطح زمین، به خطر افتادن سلامت نیروهای انسانی که به طور مستقیم با سموم و ریزمغذیها تماس فیزیکی دارند، نیاز به حضور مداوم نیروی انسانی در فرایند سمپاشی و توزیع ریزمغذیها، امکان سرایت برخی آفتها مانند قارچها به محصولات مجاور در اثر حرکت نیروی انسانی مابین محصولات طی سمپاشی زمین، صرف مدت زمان طولانی در فرایند سمپاشی و پخش ریزمغذیها با توجه به متراژهای بالا در مزارع کشاورزی و ... باشد و با توجه به این مشکلات وجود یک سیستم تمام اتوماتیک هوشمند جهت رفع و به حداقل رساندن این خسارات لازم به نظر میرسد.
لطفاللهی با بیان این که با هدف تجاریسازی و تولید انبوه در نمایشگاه فناوریهای پیشرفته استان مرکزی شرکت کرده است، گفت: به وسیله این دستگاه نه تنها مصرف سم را به یک بیستم کاهش دادهایم، بلکه هزینههای جاری که کشاورز در طول دوره کاشت متحمل میشود نیز با استفاده از این دستگاه کاهش پیدا میکند.
وی ضمن اشاره به کارایی سیستم اتوماسیون هوشمند مشتمل بر آبیاری و سمپاشی، گفت: این سیستم به طور تمام اتوماتیک و بدون نیاز به دخالت عوامل انسانی عمل تزریق سموم بر روی محصولات کشاورزی را از طریق سیستمهای تحت فشار و قطرهای انجام خواهد داد.
لطفاللهی گفت: این سیستم هوشمند، اتوماتیک و کنترلپذیر، قادر به برنامهریزی هم از طریق صفحه کلید بر روی دستگاه و هم از طریق پیام کوتاه است و دیگر نیازی به حضور فیزیکی کشاورز در زمین کشاورزی نیست.
وی افزود: این سیستم از طریق پیامک (sms) و پنلی که روی دستگاه تعبیه شده، قادر به انجام سمپاشی و آبیاری است.
لطفاللهی ادامه داد: این سیستم به گونهای برنامهریزی شده است که قادر به پشتیبانی از هر دو نوع سیمکارت همراه اول و ایرانسل است و کنترلپذیری آن از هر دو نوع سیم کارت صورت میگیرد.
این محقق گفت: عملیات سمپاشی با استفاده از سمپاشهای بزرگ که شامل سمپاش و تراکتور میشود، از یک سری معایب برخوردار است از جمله این که گاهی اوقات سمپاشی از این طریق نتیجه عکس میدهد، زیرا ورود تراکتور و نیروی انسانی در مزرعه باعث فرسایش خاک میشود؛ اما با نصب سیستم اتوماسیون صنعتی هوشمند بر روی سیستمهای تحت فشار و قطرهای دیگر نیازی به ورود تراکتور و سمپاش به زمین کشاورزی نخواهد بود.
وی بیان کرد: با استفاده از پارامترهای مؤثر در امر سمپاشی و توزیع ریزمغذیها از قبیل میزان آب ورودی به زمین، نوع سم یا ریزمغذی، مدت زمان پخش مواد بر روی محصولات، نوع محصول و تعداد دفعات پخش مواد، میتوان سیستم دستگاه را تنظیم کرد و آن را به صورت مفید و موثر بکار گرفت.
لطفاللهی با بیان اینکه این سیستم، بازدهی محصول را به دو تا سه برابر افزایش میدهد، هزینه این دستگاه برای کشاورز را حدود سه میلیون تومان برآورد کرد و گفت: یک کشاورز برای سمپاشی نیاز به یک تراکتور و نیروهای انسانی دارد؛ اما با طراحی این سیستم تمام اتوماتیک، نیروی انسانی و تراکتور حذف میشود.
قابلیت اتصال به سیستم آبیاری تحت فشار یا قطرهای، کنترل هوشمند و برنامهریزی شده فرایند پخش سموم و ریزمغذیها از طریق سیستم پیام کوتاه، حذف تماس مستقیم نیروی انسانی با سموم و مواد مضر برای سلامتی کشاورز، پخش و توزیع یکنواخت سموم و ریزمغذیها بر روی محصولات و قابلیت قطع تزریق سم و اعمال فرایند آبیاری به تنهایی و بالعکس در هر زمان از شبانهروز از دیگر امکانات و مزیتهایی است که وی برای این سیستم برشمرد.
به گزارش ایسنا طرح "سیستم اتوماسیون صنعتی هوشمند در سمپاشی و پخش ریزمغذیها در کشاورزی" توسط لطفاللهی، فارغالتحصیل دانشگاه علمی کاربردی و با استاد راهنمایی بهزاد برناک طراحی شده است.
برای دریافت اخبار مرتبط با اتوماسیون صنعتیبه
سایت پشتیبانی اتوماسیون صنعتی نادین تک
مراجعه نماید.
این کاتالوگ با هدف معرفی خدمات و امکانات در زمینه صنعت و معرفی برترین صنایع و جدیدترین تکنولوژی ها مرتبط با صنعت و اطلاع رسانی آخرین نمایشگاه ها و انجمن های مرتبط و پیشبرد و پیشرفت صنعت تهیه و طراحی شده است.علاقمندان جهت دریافت اشتراک نسخه چاپی و یا ارسال نمونه آنلاین بصورت دوره ای به ایمیل ، درخواست خود را به ایمیل ntcsales7@gmail.com ارسال نمایند.
لازم به ذکر است با خرید آنلاین از سایت می توانید از هدیه ویژه ما که شامل معرفی محصولات و خدمات ارگان شما است بهره مند شوید و خود را معرفی نمایید.جهت استفاده از این هدیه ویژه با ایمیل ذکر در تماس باشید.
برای دریافت و دانلود رایگان گاهنامه های چاپ شده قبلی روی گاهنامه اتوماسیون صنعتی نیکا تک کلیک نمایید.
موضوع مقاله : معرفی ترانسمیتر دما و اطلاعات کاربردی در ارتباط آنها
گردآوری : فرحناز سیدین –کارشناس بخش تیم پشتیبانی اتوماسیون صنعتی نادین تک
ترانسمیتر دما یا انتقال دهنده دما ابزاری است که دمای اندازه گیری شده توسط سنسور دما مثل ترموکوپل را به یک کمیت استاندارد قابل انتقال تبدیل میکند. ترانسمیتر از ترکیب دو واژهTRANSFER+METER گرفته شده است.یعنی تجهیزی که بتواند یک کمیت فیزیکی را اندازه گیری کرده(METERING)وآن را به مکانی دورتر مثل اتاق کنترل انتقال(TRANSFER) دهد .ترانسمیتر در حیطه ابزار دقیق به تجهیزی گفته می شود که یکی از پارامترهای فیزیکی نظیر ، دما ، فشار ، جریان سیال ، رطوبت ، سرعت ، سطح یا ارتفاع مواد داخل مخزن ، وزن ، و … را به سیگنالی استاندارد نظیر ۴ تا ۲۰ میلی آمپر یا صفر تا ده ولت تبدیل می کند و قابلیت ارسال سیگنال به صورت دو سیمه یا پاور لوپ را نیزدارد.این تجهیز می تواند الکترونیکی و یا نیوماتیکی باشد. در هر دو مورد،سیگنال ارسالی استاندارد می باشد و برای تجهیزاتی که در LOOP کنترل قرار دارند قابل فهم می باشد.
از جمله تجهیزات بسیار پرکاربرد در سامانه های اسکادا، کنترل و مانیتورینگ از راه دور می توان به انواع ترانسمیتر دما ، ترانسمیتر رطوبت و ترانسمیتر فشار اشاره نمود. همچنین مبدل های پروتکل از قبیل مبدل RS-232 و مبدل RS-485 به USB جزو کاربردی ترین آنها در سامانه های کنترل، مانیتورینگ و اسکادا می باشند. پنل های نمایش پارامترها ( پنل متر ) از قبیل پنل متر دما، پنل متر رطوبت ، پنل متر وزن و یا پنل متر فشار نیز از جمله تجهیزات پرکاربرد در انواع تابلوهای کنترل و مانیتورینگ می باشند.
در نوع الکترونیکی جریان ۲۰-۴ میلی امپر و در نوع نیوماتیکی فشار هوای ۱۵-۳ (PSI)یا (bar)از سوی TRANSMITTER به کنترلرهای الکترونیکی و نیوماتیکی ارسال می شود. ترانسمیتر دما برای خواندن مقدار دما به PLC یا نمایشگر یا کامپیوتر و… متصل می¬گردد.
ترانسمیترهای دما از نظر چگونگی نصب به دو دسته تقسیم می شود:
۱) ترانسمیتر دمای کله ای (head mounted) : ترانسمیتر دمای کله ای در داخل محفظة بالای سنسور قرار گیرند که به نوع head mounted معروف هستند.
۲) ترانسمیتر دمای ریلی (rail mounted) : ترا نسمیتر دمای ریلی در داخل تابلو و روی ریلها نصب می شوند که به rail mounted معروف هستند .
در پروژه ها و سیستمهای صنعتی از ترانسمیتر به عنوان یک ابزار دقیق استفاده می شود.برای مثال برای کنترل دمای یک کوره پس از اندازه گیری دما توسط ترموکوپل یا پی تی صد، نیاز به ارسال این اطلاعات دمایی به کنترلر دما است که این وظیفه به عهدۀ ترانسمیتر دما TR-TMP1A4 است.
ترانسمیتر صنعتی ابزاری است که برای اندازه گیری کمیت ها و پارامترهای مختلف نظیر دما، فشار، رطوبت، سطح مایعات، فلو، گازهای های محیطی و مواردی از این دست استفاده می گردند و مقادیر اندازه گیری شده را به صورت جریان الکتریکی استاندارد در بازه ۴ تا ۲۰ میلی آمپر روی یک زوج سیم ارسال می نمایند. از آنجا که نویزهای محیطی غالبا به صورت ولتاژ القایی بر روی سیم ها و کابل های انتقال داده ظاهر می شوند،برای جلوگیری از بروز نویز بر روی سیگنال الکتریکی استفاده از ترانسمیتر به جای سنسور در صنعت بسیار رایج می باشد.
برای مشاهده اطلاعات بیشتردرارتباط با این نوع محصولات می توانید به سایت های زیر مراجعه کرده و همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره های تلفن زیر تماس برقرار نمایید و یا شماره تلفن خود را اعلام بفرمایید تا کارشناسان ما در واحد فنی با شما تماس حاصل نمایند.
www.e-sensor.biz
www.nadintech.com
شماره تماس: 03132680335 5 خط
شماره همراه: 09309132099
برای دریافت مقالات مرتبط با اتوماسیون صنعتی و انواع ترانسمیتر دما کلیک کنید.