سنسور|فروشگاه انواع سنسور فشار ، ترانسمیتر و حرارت سنج

فروشگاه سنسور | اتوماسیون صنعتی نادین تک عرضه کننده انواع سنسور فشار، ترانسمیتر دما، کنترلر دما و قطعات ابزار دقیق از برندهای معتبر جهان

سنسور|فروشگاه انواع سنسور فشار ، ترانسمیتر و حرارت سنج

فروشگاه سنسور | اتوماسیون صنعتی نادین تک عرضه کننده انواع سنسور فشار، ترانسمیتر دما، کنترلر دما و قطعات ابزار دقیق از برندهای معتبر جهان

غرفه شرکت فیوچر اسکای نمایشگاه صنعت و حضور هادی ساعی

روز سوم نمایشگاه صنعت تهران و حضور جناب آقای هادی ساعی قهرمان تکواندو جهان در غرفه فیوچر اسکای 

کارشناسان فنی ما در سالن شماره 40 غرفه 1708 شرکت فیوچر اسکای در نمایشگاه صنعت تهران پذیرای شما مهندسان ، مشتریان و دانشجویان عزیز و آماده پاسخگویی به سوالات فنی و مشاوره به شما عزیزان در زمینه انواع سنسور ها ترانسمیتر ها و کنترلر ها می باشند.




معرفی انکودر

موضوع مقاله : معرفی انکودر (Encoder)
گردآوری : کارشناس بخش تیم پشتیبانی اتوماسیون صنعتی نادین تک

تعریف انکودر
انکودر در لغت رمز گذار معنا می شود. در واقع یک تجهیز الکترومکانیکی است که حرکت یک جسم را به یک کد دیجیتال (۰-۱ Pulse) یا آنالوگ (۴-۲۰mA or 0-10V) تبدیل میکند و این کد در تجهیز دیگری به نام دیکودر (Decoder) یا رمز گشا با توجه به نیاز به تعداد دوران یا سرعت زاویه ای و یا مسافت تبدیل می شودهم چنین می توان گفت حسگری است که به محور چرخ، چرخ دنده یا موتور وصل می شود و میتواند میزان چرخش را اندازه گیری کند. با اندازه گیری میزان چرخش می توانید جا به جایی، سرعت، شتاب یا زاویه چرخشی را تعیین کنید.

انکودر ( Encoder ) یک نوع خاصی از سنسور هامی باشد که اطلاعات موقعیت را دریافت کرده و این اطلاعات را به تجهیزات دیگر رله می کند. انکودر ها جهت تشخیص موقعیت (position ) ، سرعت ( velocity) و جهت گردش شفت موتور direction) و سایر تجهیزات متحرک مکانیکی استفاده میشود. آن ها اطلاعات لازم برای کنترل دقیق سرعت در اپلیکیشن های مثل موقعیت یابی یک میز گردان rotary table ، برداشتن و در جایی گذاشتن pick and place ، مونتاژ ماشین آلات ، بسته بندی ، روباتیک و غیره را ایجاد می کنند.

یکی از مشخصات مهم یک انکودر دانستن تعداد پالس ارسالی در یک دور می باشد . مثلا فرض کنید بر روی انکودر عبارت ۳۶۰ پالس در دور وجودداشته باشد . این بدان معنا می باشد که اگر شفت انکودر یک دور کامل بزند , خروجی انکودر ۳۶۰ پالس ارسال می کند. جهت شمارش این تعداد پالس می توان از میکروکنترلرها و یا PLC ها استفاده نمود. درسیستمهای PLC حتما باید از کارتهای مخصوص شمارنده های سرعت بالا استفاده شود.

انکودر ها موقعیت را با سه فناوری متفاوت تشخیص میدهند:
۱-نوری optical :
انکودر های نوری ، دقیق ترین نوع انکودر ها هستند. وقتی یک انکودر نوری را انتخاب میکنیم ، خیلی مهم است که انکودر مذکور حفاظت های اضافی برای جلوگیری از آلودگی ناشی از گرد و غبار ، لرزش (vibration) و سایر شرایط رایج در محیط های صنعتی را داشته باشد.

۲-مغناطیسی magnetic :
انکودر های مغناطیسی با وجود اینکه از انکودر های نوری مقاوم ترند و اغلب در محیط های در معرض آلودگی ، بخار، لرزش و سایر انواع تداخل های محیطی استفاده می شوند ولی قدرت تفکیک (resolution) یا دقت انکودر های نوری بالاتر می باشد.

۳-خازنی capacitive:
انکودر های خازنی نسبت به دو مدل قبلی در دنیای صنعت تازه وارد محسوب می شوند. انکودر های خازنی از نظر نیرومندی مانند مدل های مغناطیسی هستند ولی قدرت تفکیک پذیری انکودر های نوری از انکودرهای خازنی بالاتر است. البته انکودر های خازنی بدون توجه به نوع تکنولوژی مورد استفاده قابلیت تشخیص حرکت و تبدیل آن به سیگنال های استاندارد رایج در صنعت را دارا هستند.

انکودرها از لحاظ ساختمان در دو نوع:
۱-خطی (Linear encoder)

۲-چرخشی (Rotary encoder)

تقسیم بندی شده اند.

انکودر خطی:
این نوع انکودر به منظور اندازه گیری حرکت خطی مورد استفاده قرار می گیردو از لحاظ ساختمانی در انواع نوری ، مغناطیسی و مقاومتی تولید می شوند. انکودر خطی مدل نوری دارای خروجی دیجیتال و انکودر خطی مدل مغناطیسی و مقاومتی دارای خروجی آنالوگ است. این انکودرها در دستگاههایی مثل دستگاه پرس برای اندازه گیری میزان حرکت طولی پیستون جک ودر غلتکها برای اندازه گیری میزان فاصله طولی بین توپی های غلتک استفاده می شوند.

انکودر دوار:
انکودر دوار یا شافت انکودر (Shaft encoder) ، در واقع یک تجهیز الکترومکانیکی است که موقعیت یا حرکت زاویه ای یک شافت یا یک محور را به یک کد آنالوگ یا دیجیتال تبدیل میکند. این نوع انکودر به طور معمول از یک با دو جفت LED فرستنده و گیرنده و یک دیسک مدرج (سیاه و سفید یا جای خالی و جای پر) استفاده می کند. دیسک مدرج مابین سنسورهای فرستنده و گیرنده قرار دارد و این مجموعه بر روی محور چرخان دستگاه قراردارد. هنگام چرخش شافت دیسک درجه بندی شده به همراه شافت می چرخد و سنسورهای گیرنده وفرستنده ثابت می مانند. درنتیجه سیگنالی که از سمت فرستنده به گیرنده ارسال می شود توسط چرخش دیسک به طور متوالی قطع و وصل می شود به این صورت ما در خروجی گیرنده یک قطار از پالسهای متوالی صفر و یک منطقی داریم. این پالسها همان کدهایی هستند که انکودر تولید میکند و برای اینکه تبدیل به موقعیت و یا تعداد دوران شافت شود به ورودی یک دیکودر داده می شود. هر چه تعداد نقاط سیاه و سفید روی دیسک بیشتر باشد تعداد این صفر و یک های منطقی در یک دوران کامل( ۳۶۰ درجه) بیشترمیشودو درنتیجه دقت اندازه گیری آن افزایش می یابد.

و از لحاظ عملکرد نیز در دو نوع:


۱-انکودر مطلق (Absolute encoder)

۲-انکودر افزایشی (Incremental encoder)

تقسیم بندی شده اند.

انکودر افزایشی (Incremental encoder) :
اگر انکودر فقط دارای یک ردیف پالس باشد نمی تواند به درستی جهت چرخش را نشان دهد و باید دارای پالس دومی نیز باشد که به این منظور باید یک فرستنده و گیرنده نوری دیگر به مجموعه اضافه شود. بنابر این در لحظاتی که نمی توان جهت چرخش شفت را تشخیص داد(در لحظاتی هر دو پالس یک منطقی و در لحظاتی صفر منطقی هستند) نیاز به پالس سومی داریم که این پالس بر اثر یک دور چرخش کامل به وجود می آید که به آن پالس فرمان میگویند و از آن برای شمارش تعداد دوران نیز استفاده می شود.

انکودر مطلق (Absolute encoder) :
یکی از ایرادات انکودرهای افزایشی این است که شمارش پالسهای آن در یک میانگیر یا اکسترنال کانتر (Counter External) ذخیره می شود. اگر برق قطع شود و یا به هر حال اختلال پیدا کند شمارش گم خواهد شد زیرانقطه صفر برای دستگاه به هنگام راه اندازی مجدد کم یا تعریف نشده است این بدان معناست که چنانچه قدرت را از یک ماشین الکتریکی با انکودری که دارای چرخاننده الکتریکی است بگیریم دیگر انکودر موقعیت صحیح را نخواهد دانست. برای حل این مشکل از انکودرهای مطلق استفاده می شود و در این صورت ماشین همیشه موقعیت خود را می داند. در انکودر مطلق دیسکی که دارای چندین گروه از قطعات به فرم دایره های متحدالمرکز نقطه شروع دایره های متحدالمرکز در مرکز دیسک انکودر چرخشی است استفاده می شود. چنانچه حلقه به سمت محیط دایره برود هر یک از آنها دارای دو برابر قطعه نسبت به حلقه قبلی و داخلی تر خود خواهند داشت اولین حلقه که داخلی ترین حلقه هاست یک قسمت شفاف و یک قسمت تیره خواهد داشت و حلقه سوم نیز از هر یک از قطعات ۴ قسمت خواهد داشت اگر انکودر دارای ۱۰ حلقه باشد آخرین حلقه یا دورترین آن از مرکز دارای ۵۱۲ قطعه می باشد چنانچه هر حلقه از انکودر مطلق دارای دو برابر قطعه از حلقه قبلی خود باشد بین شماره ها یک سیستم باینری برقرار می شود. در این نوع انکودر به ازای هر حلقه روی دیسک یک منبع نور و دریافت کننده آن وجود دارد.



برای مشاهده انواع محصولات انکودر و مشخصات کامل آنها به سایت نادین تک مراجعه نمایید :

http://e-sensor.biz/Encoders/encoder-sheft
برای مشاهده مقالات مرتبط با انواع ابزارآلات دقیق و اتوماسیون صنعتی به سایت پشتیبانی نادین تک مراجعه نمایید :

http://nadintech.com/…/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%…/

خانه هوشمند چیست؟

موضوع مقاله : خانه هوشمند چیست؟ 
گردآوری : کارشناس بخش تیم پشتیبانی اتوماسیون صنعتی نادین تک



تعاریف:
بکارگیری امکاناتی که خانه را در اصطلاح "هوشمند" (Smart) کند، همواره یکی از مواردی بوده است که بشر توجه زیادی به آن داشته و در طول دوره‌های مختلفِ توسعه ی فناوری راه حل های متعددی برای این منظور خلق کرده است. خانه هوشمند به خانه‌ای گفته می‌شود که ساکنین آن امکان تنظیم و کنترل تجهیزات الکترونیکی منزل خود را از راه دور و نزدیک داشته باشند و نیز بتوانند برنامه‌های مختلف و سناریو‌های متنوعی را برای آن تجهیزات تعریف و اجرا نمایند.
بطور کلی تجهیز ساختمان به مجموعه تجهیزاتی که به منظور افزایش کارایی و بهره وری و ایجاد محیطی مطبوع برای ساکنین آن طراحی و اجرا میگردند، هوشمند سازی ساختمان نامیده میشود. هدف از اجرای پروژه های هوشمند سازی میتواند تبدیل فضا به یک فضای متمایز و لوکس، تبدیل ساختمان به یک ساختمان با مصرف بهینه انرژی و یا تبدیل خانه به یک خانه مدرن و امن با مدیریت هوشمند باشد.
این تبدیل میتواند تمامی و یا بخشی از تغییرات زیر در ساختمان باشد:
* تنظیم و کنترل هوشمندانه روشنایی بر اساس زمان، میزان شدت نور طبیعی ونیز حضور ویا عدم حضور ساکنین.
* تنظیم و کنترل هوشمندانه سرمایش وگرمایش وتهویه فضا بر اساس زمان، دمای هوای بیرون، فصل سال،حضور و یا عدم حضور ساکنین.
* تنظیم و کنترل سیستم صوتی ( موسیقی) و پخش بی سیم موسیقی های متعدد در فضاهای مختلف منزل.
* برنامه ریزی و کنترل تمامی تجهیزات امنیتی اعم از دوربین ها و سنسورها و سایر امکانات مرتبط.
* یکپارچه سازی سیستم کنترل روشنائی، سیستم کنترل سرمایش و گرمایش، صوت و تصویر و امنیت در قالب یک سیستم یکپارچه و هماهنگ.
در پی پیشرفت روز افزون صنایع تجهیزات الکترونیکی منازل، صنعت هوشمندسازی ساختمان نیز تحولات عظیمی را شاهد بوده است. شبکه هوشمند منازل شامل بخش‌هایی از قبیل سرگرمی‌ها و تفریحات (پخش فیلم و موسیقی)، سیستم روشنایی، سیستم کنترل دما، سیستم امنیتی، انواع Interface، سیستم اطلاعاتی و ارتباط تجهیزات بخش‌های گفته شده می‌باشد.

بخش های مختلف خانه هوشمند:
با وجود اینکه برداشت‌های مختلف از مفهوم خانه هوشمند می شود که بستگی به اطلاعات هر فرد در این زمینه دارد، اما در اینجا مواردی مهم، مختصر و کاملاً پایه‌ای را از خانه هوشمند (اتوماسیون ساختمان) را ذکر می‌کنیم. معمولا هر خانه هوشمند شامل موارد زیر است:
* کنترل دما 
* کنترل روشنایی
* پرده‌های برقی و سایر تجهیزات موتوری
* سیستم مدیریت مصرف انرژی 
* سیستم امنیتی
* سیستم صوتی (با پوشش کامل منزل)
* سیستم صوتی – تصویری
* Interface (تجهیزات ارتباطی بین کاربران و سیستم)

به احتمال زیاد، شما تعدادی از سیستم های ذکر شده بالا را در منزلتان دارید. اما سوال اینجاست که آیا بهتر نخواهد بود اگر تمام این سیستم‌ها از طریق یک Interface مشترک (مثلاً یک صفحه لمسی و با یک ریموت) کنترل شوند و بتوان به صورت همزمان این تجهیزات را در سناریو‌های تعریف شده از قبل به کار گرفت؟

هدف ما دراینست که تمام این سیستم ها را که مانند جزایر مجزایی عمل می‌کنند، تحت کنترل یک سیستم مرکزی درآوریم ، بنابراین قدم اول، متمرکز کردن همه تجهیزات منزل شما در یک بخش مرکزی است. زمانیکه همه تجهیزات متمرکز شدند، حال می‌توانیم رفتارهای هوشمند متنوعی برای منزل شما تعریف نماییم.

چند مورد از این رفتارها را در قالب سناریوهای زیر مشاهده می‌نمایید:

* پرده‌های برقی با طلوع وغروب خورشید، به طور اتوماتیک باز و بسته می‌شوند. و یا فراتر از آن، برای زمان‌های مختلف سال، پرده‌ ها را برنامه‌ ریزی می‌کنید تا از آفتاب داغ تابستان در امان بوده در حالی‌که از گرمای دل انگیز خورشید در زمستان حداکثر استفاده را می‌برید.
* زمانیکه در حال خروج از منزل هستید با فشردن یک دکمه، سیستم امنیتی فعال، لامپهای مورد نظر خاموش، سیستم تنظیم دما خاموش و دیگر تجهیزات برق مانند اتو – بخاری برقی- تلویزیون و ... خاموش می‌گردد. بنا‌براین لازم نیست در زمان خروج از منزل از چک لیست طولانی خود برای اطمینان از قسمت های مختلف استفاده کنید.
* زمان ورود شما به اتاقها، چراغها به آرامی روشن و در هنگام خروج با کمی تأخیر خاموش می‌شوند.
* هنگام بیدار شدن به جای استفاده از ساعتهای زنگ‌ دار آزار دهنده، با صدای موسیقی مورد علاقه‌ تان و با افزایش تدریجی دمای محیط و نور لامپ‌ ها و نیز بالارفتن تدریجی پرده‌ ها از خواب بیدار می‌شوید.
* یک ریموت زیبا جایگزین ریموت‌های متعدد موجود در سینمای خانگی می‌گردد.
* از راه دور همه امکانات و تجهیزات موجود در منزلتان را مدیریت وکنترل خواهید نمود. برای مثال زمانیکه ساکنین خانه هوشمند در تعطیلات هستند، می‌توانند به وسیله اینتر‌نت یا تلفن وضعیت امنیتی منزل خود را کنترل نموده، دزدگیر را فعال و یا غیر فعال کنند، تجهیزات برقی را خاموش یا روشن کنند، وضعیت روشنایی منزل را تغییر دهند، سینمای خانگی خود را برنامه‌ریزی کنند و هزاران امکان و قابلیت دیگر.

زمانیکه همه تجهیزات منزل شما را به یک زبان مشترک برسانیم، گام اول برداشته شده است. بعد از آن شما می‌توانید سناریوهای متعدد (که اسم آن را رفتار هوشمند می‌گذاریم) را برای منزل خود طراحی و تعریف کنید. رفتارهایی که شما را شگفت زده خواهند نمود و باور نخواهید کرد از تجهیزاتی که همواره استفاده نموده‌اید چه قابلیت‌هایی متصور است.

محصولات سطح آسایش، آرامش و امنیت را در منزل شما به شکلی باور نکردنی بالا خواهد برد

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان با بکارگیری از آخرین تکنولوژی ها در صدد آن است که شرایطی ایده آل ، همراه با مصرف بهینه انرژی در ساختمان ها پدید آورد.
این سیستم ها ضمن کنترل بخشهای مختلف ساختمان و ایجاد شرایط محیطی مناسب با ارائه سرویس های همزمان ، سبب بهینه سازی مصرف انرژی ، سطح کارایی و بهره وری سیستم ها و امکانات موجود در ساختمان می شود. کنترل و دسترسی به سیستم با استفاده از نرم افزارهای مربوطه از هر نقطه در داخل ساختمان و خارج از آن از طریق اینترنت مقدور می باشد.

برخی از اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها
ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد
کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان
امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک PC و یا اینترنت
با توجه به یکپارچه سازی ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود
امکان گرفتن گزارش های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد

وظایف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان
کنترل تاسیسات مکانیکی و الکتریکی (لینک به بخش کنترل تاسیسات مکانیکی)
کنترل سیستم های روشنایی (لینک به بخش کنترل سیستم های روشنایی)
کنترل تهویه مطبوع (لینک به بخش کنترل تهویه مطبوع)
سیستم اعلام حریق و کنترل دود (لینک به بخش کنترل سیستم اعلام حریق)
کنترل تردد و حفاظت (لینک به بخش کنترل تردد و حفاظت)
مدیریت آسانسورها در زمان های خاص

برای دریافت مقاله های بیشتر در این زمینه می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://nadintech.com/…/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%…/

معرفی هوش مصنوعی قسمت اول

موضوع مقاله : معرفی هوش مصنوعی (Artificial Intelligent)
گردآوری :سرکار خانم هدایت نژاد کارشناس بخش تیم پشتیبانی اتوماسیون صنعتی نادین تک



تعریف : هوش مصنوعی ( AI) به چه معنا است ؟

هوش مصنوعی فضایی از علوم کامپیوتر است که تاکید آن روی ایجاد ماشین های هوشمند است و این ماشین ها مثل انسان کار می گند و واکنش نشان می دهد . ( و حتی قابلیت فکر کردن را دارند ) برخی از فعالیت های کامپیوتری با هوش مصنوعی برای موارد ذیل طراحی می شوند :

شناسایی گفتار
یادگیری
برنامه ریزی
حل مسأله
پس کلا هوش مصنوعی شاخه ای از علوم کامپیوتر است که با هدف ایجاد ماشین های هوشمند کار می کند و یک قسمت ضروری برای صنعت تکنولوژی به شمار می رود . تحقیقاتی که با هوش مصنوعی انجام گرفته است بسیار تخصصی و تکنیکی می باشند .

مسأله هسته ای هوش مصنوعی شامل برنامه ریزی کامپیوتری برای ویژگی های مطمئنی مثل موارد زیر است :

اطلاعات
استدلال
حل مسأله
ادراک
یادگیری
برنامه ریزی
قابلیت دستکاری کردن و حرکت دادن اشیا
مهندسی اطلاعات (Knowledge Information)

موارد بالا قسمت هسته ای تحقیقاتی هوش مصنوعی به شمار می رود .

ماشین ها اغلب می توانند عمل و عکس العملی مثل انسان ها داشته باشند و این کار فقط در صورتی امکان پذیر است که ماشین ها اطلاعات فراوانی مرتبط با دنیای پیرامون داشته باشند .

هوش مصنوعی می بایست قابلیت دسترسی به اشیا و گروه ها وویژگی ها و ارتباطات بین آن ها را در خود نگه دارد . و مهندسی اطلاعات را پیاده سازی کند .

ابتکار سنسورهای مشهور ، قدرت استدلال و توان حل مساله در ماشین یک عملکرد دشوار و خسته کننده است .

یادگیری ماشین قسمت هسته ای دیگر در هوش مصنوعی است .

یادگیری بدون هیچ ناظری ( supervisor) نیاز به قابلیت شناسایی الگو (pattern recognition) در مسیرهای ورودی دارد که در این جا یادگیری با ناظر کافی شامل کلاس بندی و رگرسیون عددی می شود .

کلاس بندی تعیین می کند که یک شیء به چه گروهی تعلق دارد و رگرسیون با هدف دستیابی یک مجموعه ورودی عددی به خروجی های تعیین شده عمل می کند . و قابلیت تولید خروجی مناسب از ورودی های مربوطه را دارد .

آنالیزهای ریاضیاتی الگوریتم یادگیری ماشین و عملکردهای آن ها شاخه ای بسیار شناخته شده در تئوری علوم کامپیوتر به شمار می رود که اغلب به تئوری یادگیری کامپیوتری ارجاع داده می شود .

ادراک ماشین با قابلیت استفاده از ورودی های سنسور کار می کند که جنبه های متفاوتی را در سطح جهان دارد . که در این زمان بینایی رایانه ای توان آنالیز ورودی های بصری را با تعداد کمی از زیر مسائل مثل عصبی ، اشیا و شناسایی گفتار دارد .

رباتیک در این جا یک رشته اصلی مرتبط با هوش مصنوعی است . ربات ها نیاز به هوش دارند تا مساله درخواستی از کاربر را بشناسند ؛ آن را هدایت کنند و یا دستکاری های خاص را ماهرانه در پروژه مورد نظر انجام دهند که منجر به برنامه ریزی و نگاشت در یک زمینه خاص می شود .

برای مشاهده مقالات مرتبط روی مقالات اتوماسیون صنعتی کلیک کنید .